אתם מתמודדים עם אובדן כושר עבודה לאחר תאונה או מחלה? הגישו תביעה לאובדן כושר עבודה והגנו על זכויותיכם. במאמר זה נעזור לכם להבין את התהליך ולהתכונן לקראתו.
מהו אובדן כושר עבודה?
אובדן כושר עבודה הוא מצב בו אדם אינו מסוגל לעבוד ולהשתכר בשל פגיעה גופנית או נפשית שנגרמה כתוצאה מתאונה או ממחלה. התוצאה היא פגיעה בהכנסה ובאיכות החיים. במקרים קשים, אובדן כושר העבודה עלול להיות קבוע וללוות את הנפגע לשארית חייו.
מי זכאי לתבוע אובדן כושר עבודה?
כל אדם שנפגע בתאונה או חלה במחלה שגרמה לו לאובדן יכולת השתכרות, רשאי להגיש תביעה לאובדן כושר עבודה. התביעה יכולה להיות מוגשת כנגד חברת ביטוח, הביטוח הלאומי או גורם אחראי לנזק (במקרה של תאונת עבודה או תאונת דרכים).
תהליך התביעה
הגשת תביעה לאובדן כושר עבודה כרוכה בהליך מורכב הכולל איסוף מסמכים רפואיים, כלכליים ומשפטיים. עליכם להוכיח את מידת אובדן כושר העבודה ואת ההשלכות הכלכליות על השתכרותכם. תביעה מסוג זה דורשת ידע וניסיון מקצועי.
לאחר הגשת התביעה, הגורם המבטח או האחראי יבדוק את זכאותכם ויכריע בנוגע לגובה הפיצוי. במקרים רבים נוצר עיכוב או חילוקי דעות לגבי שיעור הפיצוי. לעתים יש צורך להגיש ערעור או להגיע להליך משפטי. תהליך זה עלול להימשך חודשים ארוכים וקיימת חשיבות רבה לניהול התביעה על ידי גורם מקצועי.
כדאי להסתייע ביועץ מומחה
מאחר שהליך התביעה מורכב ומסובך, כדאי לפנות לייעוץ משפטי מצד עורך דין מומחה לדיני נזיקין ותביעות אובדן כושר עבודה. עורך הדין יוכל ללוות אתכם בכל שלבי התהליך, להבטיח שתקבלו פיצוי הולם ושלא תפסידו את זכויותיכם החשובות. משרד עו"ד בנבנשיתי-פסטינגר שם לנגד עיניו את טובת הלקוח והניסיון העשיר שהם מביאים איתם יסייעו לכם לצלוח את הדרך המורכבת הזאת. פנו בהקדם לייעוץ משפטי ראשוני בטלפון 054-474-4143
עבור אנשים המתמודדים עם אובדן כושר עבודה, זוהי תקופה קשה בחייהם. סכום הפיצוי והשירותים שיינתנו להם עשויים להשפיע על איכות חייהם לשנים קדימה. לכן, חשוב להגיש את התביעה באופן מקצועי ומסודר, וליצור קשר עם יועצים מקצועיים שיסייעו לכם בתהליך המורכב.